KOPIAN GRAWUK-GRAWUK


 

MP Cafe

Ambulu iku rek…wis dikenal nang endi-endi soal warung kopine. Aku dewe yo gak weruh sing nggarai terkenal iku roso manteb kopine utowo pancen panggone puenak gawe cangkruk’an. Nanging yo ora perlu di pungkiri jare wong-wong sing biasa ngopi iku akeh bakule yen macak podo hot kabeh. Pancen bakul kopi yen macak’e tambah hot ketok kono lan kene mlembong duwur ngisor bakale sing ngopi ngiler kabeh masio cangkire di iseni banyu korahan gak ngorooooosss!!

Trotoar ambulu sing nyaman yen digawe mlaku pejalan kaki saiki kebek sesek warung kopi lesehan opo maneh wayah bengi. Yen di survey sing ngopi sakjane akeh sing arek luar Ambulu. Masio yo ono wae arek Ambulu sing ngopi nang trotoar tapi luweh akehan arek njobo Ambulu. Nah, sing arek Ambulu dewe akeh sing ngopi nang njobo Ambulu contone sampek teko Lojejer, Kraton, Wuluhan, Kesilir, Pontang, Balong lan akeh maneh. Yo mungkin wae isin karo konco-koncone yen pengen grawuk-grawuk cekel kono kene nggudo bakule. Lha yo opo maneh kadang iku yo kebutuhane arek enom banjur sing bakule ugo butuh pelanggan tetap. Yo iki sing arane hubungan mutualisme tapi edan-edanan. Sadaro yo sing nduwe anak bojo nang omah….hehehe!

Kok untunge nang Ambulu iki gak ono warung “Kopi Korek”. Kopian opo maneh kuwi?Kopi korek iku yo gak adoh karo kopian remang sing nyediakno arek wedhok nakal. Dodol kopi cuman gawe kedok tapi tujuane dodol korek bitingan alias korek jress! Nah, kowe iso tuku korek tiap batange sing regone wis disepakati arek wedhok sing nakal mau gawe ndelok dalane  endas alias bikang arab arek iku nang panggoanan sing peteng. Dadi kowe kudu pinter pinter molak malek korek ben orang ndang mati, lha yen ngonokan kowe iso tuwok/puas ndelok  bikang jowo sing semrawut gak tau disureni! Dadi sak durunge kowe nang kopian iku ojo lali sing patheng latiahan dulinan korek sing pinter. Kopian ini perlu diwaspadai mergane bakule kopi ora peduli pasiene arek sing gurung cukup umur yo tetep dilayani. Dadi sopo sing duwe duwit monggo kerso monggo ningali. Wah edan tenan…..yo mandar mugo nang Ambulu ora ono sing model ngene.

Lha sing dadi pertanyaan iku bakul-bakul kopi remeng-remeng sing macak’e hot menor kabeh mau asale soko endi rek! Lha yen disawang akeh sing dhudhuk arek Ambulu. Pancen wong wedhok yen meler ndableg iku paling penak lan ora isin karo tanggane terutama wong tuwone yo megawe nang luar negarane. Trus roto-roto bakul kopi seng modele hot mau kadang jerene yo iso di sewo alis senok utowo begenggek alias lonthe alias balon utowo bhug sebhug….ijik gak faham? …”PELACUR!”.

Tapi Ambulu yo nduwe akeh warung kopi sehat. Contone wae warung kopine Mak Piek alias MP café jarene arek mbulu. Yen warung kopi iku pas banget gawe cangkruk’an mergane pas nang prapatan dadine iso ngopi karo nyawang ramene embong lan rasane kopine yo lumayan sip. Sing ngopi teko endi wae alias arek adoh-adoh lan teko kalangan opo wae gak peduli rampok, begal, maling, copet sampek caleg lan sak panunggalane kabeh podo tau ngopi nang kono. Opo maneh yen pas arek wedhok SMA podho muleh sekolah liwat warung iku,wah bakale cangkeme sing  podho ngopi crawak kabeh koyo ora tau weruh arek wedhok opo maneh cangkeme Ledhep.Liyane warunge Mak Piek iku ono maneh sing luweh terkenal goro-goro rasane kopine pancen sip manteb banget. Wong Mbulu ngarani kopian Mbok Lowo mergane yen mari nyruput kopine bakale nglowo sewengi ra iso turu….jarene! Sing ngopi nang warung  iku jarang arek-arek enom. Mergane sing disawang ora ono sing penak kanggo arek enom. Mekso nyawango bakule yo wes tuek. (bersambung)

20 Tanggapan

  1. usaha warung kopi korek pancen menjanjikan……
    nang ambulu iki pancen gorong ono……dadi lokasi sing tepak banget sekitar pahlawan pinggir lapangan.

  2. yen nang kesilir lapangan pancen tambah akeh warkop nakal……lontene akeh sing abg….katimbang golek nang pahlawan. aku pernah sedino ping 3 boking abg nang silir…..
    tempate aman mergane sing duwe kampung oleh jatah……

  3. trick warkop biar rame:
    1. bakule kudhu hot gawe pakaian transparan
    2. roso kopi gak penting sing penting pasien iso jowal jawil
    3. usia bakule disarankan 25 kebawah
    4. selalu menerima pasien segala usia
    5.terakhir……jangan lupa jatah waker kampung

  4. fotone tukang pijet iku gantien mz but…..

  5. Q pngemre wrkop tp g podo koxk neng amblu …seng do2l hot plyanane aduh…..prikitiuuuuuuuu..kanggo sopo ae tuek ennom joko dudo ..g mzlah

  6. Kalau mau buka usaha warkop remang2 gitu kira butuh modal berapa ya???? mo buka usaha itu kayaknya menjanjikan nih….

    • sing penting punya modal cewek berani tampil hot free kono free kene bakal menjanjikan…..
      masalah modal uang minimpun jadi……soale wong nggak terlalu fokus karo kopi-ne….
      ojo lali aparat di wenehi sajen sing lengkap……kalo nggak bahaya iku bakale…

  7. wah……berita gak bener iku….warung growuk2 utowo warung cetolan iku onok e nong luar ambulu kuto,koyo nang silir ambek tanjung rejo cak….nek nang mbulu kuto warkop pe podo sehat lan enak gawe cangkruk an.sbg bakol kopi seng sehat g trimo nek mbulu di gawe warung cetolan….kesuwun ngono ae britane

    • yo mugo2 tahun iku gak onoo…..
      tapi yen tahun2 biyen ono kok….
      lan iku emang penyakite kopian nang endi wae….meski gak kabeh kopian iku ngono….

    • yo mugo2 tahun iku gak onoo…..
      tapi yen tahun2 biyen ono kok….
      lan iku emang penyakite kopian nang endi wae….meski gak kabeh kopian iku ngono….

  8. buseeeet

  9. walah cak buutt sui gc tau ngopi gone MP CAFE KNGEN AQ 6bln gc ngopi nek kunu……

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: